-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:8847 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:7

آيا طرفداري يا به نحوي علاقه به يك خواننده يا فوتباليست يا هر فرد ديگر بدون هيچ قصد و غرضي حرام است؟ گوش دادن به موسيقي چه حكمي دارد؟

طرفداري يا علاقمندي به يك فوتباليست يا خواننده اشكالي ندارد. اگر علاقه به سمتي پيش برود كه موجب محبت خاطر و وابستگي شود، امر مطلوبي نيست و براي انسان رنج و ناراحتي را به همراه خواهد داشت. مخصوصاً در دوران نوجواني و جواني كه افراد احتياج به محبت و دوستي بيشتري دارند، اگر علاقهها تعديل نشود، كم كم تبديل به عشق و علاقه يكطرفهاي ميشود كه ره به جايي نميبرد. از اين رو، اصل گرايش و علاقه به ورزشكار يا خواننده حرام نيست، ولي بايد توجه داشت كه گرايش تبديل به علاقه و محبت كاذب و غير واقعي نشود. در اين صورت آرامش را از انسان سلب ميكند و ممكن است انسان به تدريج به سمت گناه و عشق حرام رانده شود.

درخصوص گوش دادن به موسيقي، هر موسيقي كه به نظر عرف، موسيقي لهوي و مطرب و مناسب با مجالس عيش و نوش باشد، موسيقي حرام محسوب ميشود. فرقي نميكند موسيقي كلاسيك باشد يا غير كلاسيك. تشخيص موضوع موكول به نظر عرفي مكلف است و اگر موسيقي اين گونه نباشد، به خودي خود اشكالي ندارد. موسيقي مطرب و لهوي آن است كه به سبب ويژگيهايي كه دارد انسان را از خدا و فضايل اخلاقي دور نموده و به سمت بيبندوباري و گناه سوق دهد.(1)

پينوشتها:

1 - حضرت آيت الله خامنهاي، رساله اجوبة الاستفتاءات، ص 248، س 1127 و 1129

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.